Ο κύριος δίπλα είναι (όπως λέει και η Guardian) the greatest living Englishman - εκτός από εφευρέτης του world wide web και του Semantic Web. Ο πλέον κατάλληλος, λοιπόν, για να μιλήσει για το μέλλον του Web.
Που δεν μπορεί παρά να είναι συνδεδεμένο με την πρόοδο στον σημασιολογικό ιστό (δείτε και μερικές πρόσφατες εφαρμογές).
Πως δουλεύει το Semantic Web; Mια πολύ καλή εισαγωγική παρουσίαση είναι εδώ.
Οι πιο "προχωρημένοι" που ενδιαφέρονται για την επιστημονική πλευρά μπορούν πλέον να δουν στο Videolectures.net τις ομιλίες του 6th International Semantic Web Conference που έγινε το Νοέμβρη στη Νότια Κορέα.
Και όσοι αναπτύσσουν η/και χρησιμοποιούν εργαλεία semantic web, μπορούν πλέον να διαλέξουν από τη λίστα των Sweet Tools του Mike Bergman που έφτασε πλέον τα 650 εργαλεία!
[Ασχετο, αλλά χρήσιμο για εμάς τους ταξιδιώτες: οι αεροπορικές εταιρίες αρχίζουν - επιτέλους - να παρέχουν internet services!]
8 Δεκ 2007
Ο TBL και το semantic web
Posted by gmentzas at 6:51 μ.μ.
Labels: semantic web, web 3.0, web science
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
Τα συγχαρητήριά μου, και... τα σέβη μου. Πάρα πολύ χρήσιμο το ποστ, ζουμερό με χρήσιμους συνδέσμους, και αρκετά απλό και περιεκτικό ακόμη και για τους μη-γνωρίζοντες.
Με ιδιαίτερη χαρά βλέπω το ιστολόγιό σας, που εντόπισε δικός μου αναγνώστης και έδωσε σύνδεσμο, και με ακόμη μεγαλύτερη χαρά για την έρευνα που διεξάγετε στον τομέα!
Δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο για τον... εγωϊσμό μου από ιστολόγια τα οποία μπορούν να με διδάξουν κάτι!
:)
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Ανταποδίδω για το δικό σου blog, απ΄το οποίο καταλαβαίνω ότι έχουμε αρκετά κοινά ενδιαφέροντα!
ΓρΜ
Δημοσίευση σχολίου