31 Μαρ 2008

Semantic παρεξηγήσεις

Τελικά τι είναι χειρότερο; Η διάδοση λανθασμένων ειδήσεων από τα blogs ή από τα παραδοσιακά (υποτίθεται "κύρους") μέσα επικοινωνίας;

Από τα τελευταία "την πάτησε" μέχρι και ο Tim Berners-Lee!

O TBL έδωσε στις 12 Μαρτίου μία συνέντευξη στους Times. Ελα όμως που οι Times αποφάσισαν να βάλουν για τίτλο στο άρθρο της συνέντευξης τη φράση "Google could be superseded, says web inventor" - μια φράση που ο TBL δεν είπε ποτέ!

Το web 2.0 όμως δούλεψε καλά :-) κι έτσι σε λίγο πολλά blogs αναμετάδιδαν την είδηση - φουσκώνοντάς την παραπάνω (π.χ. "Berners-Lee calls time on Google: Next-generation web apps could blow away search giant")

Με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο TBL να πει ξεκάθαρα στο blog του ότι :"The "Google will be superseded" headline is an unfortunate misunderstanding. I didn't say it.", και - βέβαια, να πετάξει και τη σπόντα του: "As the name of The Times was once associated with a creditable and independent newspaper :-), the headline was picked up and elaborated on by various well-meaning bloggers".

Επι της ουσίας, η συνέντευξη στους Times δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Περισσότερο ενδιαφέροντα είναι όσα γράφει στο blog του - ειδικά για την αρχιτεκτονική "double bus", στην οποία ξεχωρίζει τα raw data από τα mashed up data, έτσι ώστε οι πάροχοι ανεπεξέργαστου περιεχομένου να δημιουργούν τα πρώτα, ενώ (με χρήση οντολογιών και της γλώσσας RDF) τα sites που παρέχουν επεξεργασμένη πληροφορία να μπορούν να κάνουν mash up από διαφορετικές πηγές.

Λέει μάλιστα ότι μπορεί να μιλήσει για το θέμα αυτό στο συνέδριο WWW τον Απρίλη στο Πεκίνο.

Μία πολύ καλή πρόσφατη συνέντευξη του TBL για το semantic web είναι αυτή που έδωσε στον Paul Miller της Talis - μπορείτε να την ακούσετε ή να τη διαβάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.