1 Σεπ 2008

User generated mashups


Ολοι μας ξέρουμε, και οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε - ίσως χωρίς να το καταλαβαίνουμε - Web 2.0 τεχνολογίες και ειδικότερα mashups.

Ένα mashup ενσωματτώνει σε μια ολοκληρωμένη web εφαρμογή δεδομένα από πολλές και διαφορετικές πηγές, ώστε να δημιουργηθεί μία καινούργια υπηρεσία.

Το ερώτημα είναι: πόσο εύκολο είναι να δημιουργεί ο ίδιος ο χρήστης τα δικά του mashups όταν τα χρειάζεται;

Η απάντηση είναι "πολύ εύκολο", αρκεί ο χρήστης να έχει εγκαταστήσει το Ubiquity, ένα νέο εργαλείο των Mozilla Labs που μπορεί να είναι ακόμη σε πειραματική φάση (ανακοινώθηκε στις 26 Αυγούστου), αλλά υπόσχεται user empowerment με user generated mashups!

Σύμφωνα με τον Aza Raskin (head of user experience των Mozilla Labs), το Ubiquity στοχεύει να είναι "A Command Line For Web 2.0" - διαβάστε για το Ubiquity στο blog του Aza Raskin ή στην συνέντευξη που έδωσε στο VentureBeat.

Δείτε το video και νομίζω ότι (όπως οι περισσότεροι που σχολίασαν στο blog), θα πείτε κι εσείς: ΑWESOME !


[Αξίζει να σημειώσω ότι ο Aza Raskin είναι γιός του Jef Raskin (1943-2005), του ανθρώπου που ξεκίνησε το Macintosh project για την Apple Computer στο τέλος της δεκαετίας του 70, και μάλιστα ήταν αυτός που έδωσε το όνομα των αγαπημένων του μήλων McIntosh στο project]


[thanks to vergi for the link to Ubiquity]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.