27 Ιαν 2008

Τι είπε ο... "συνταξιούχος";

Εντάξει... σίγουρα δεν είναι ο τυπικός συνταξιούχος - και δεν θα είναι συνταξιούχος ούτε μετά τον Ιούλιο που τυπικά θα αφήσει τη θέση του στη Microsoft, παρότι το videο από την "τελευταία μέρα του στο γραφείο" κυκλοφορεί από τις 7 Ιανουαρίου μετά την CES (ακριβώς το ίδιο video είδαμε και σήμερα στο Μέγαρο).

Παρακολούθησα σήμερα και τις δύο εκδηλώσεις: το πρωϊ τα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας στη Βασιλίσσης Σοφίας και το απόγευμα την παρουσίαση του Bill Gates στο Μέγαρο.

Πρέπει να πω ότι δεν εντυπωσιάστηκα (όσο περίμενα) από τη "φουτουρολογία" του Gates. Eίδαμε μία (προφανώς συντομευμένη) version αυτών που παρουσιάστηκαν στην CES (ίσως το πιο ενδιαφέρον ήταν το surface και το demo που σχεδιάζει ένα snowboard με τεχνολογία multitouch - μπορείτε να δείτε εδώ μία περιγραφή της ίδιας επίδειξης στη CES).

Στο ζουμί της υπόθεσης και πέρα από τη γενικότερη συμφωνία Microsoft και ελληνικού κράτους (που σηκώνει πολλή συζήτηση), αξίζει πιστεύω να δει κανείς θετικά την προσπάθεια της Microsoft με το Innovation Center.

Μακάρι το ελληνικό κέντρο καινοτομίας να αποκτήσει το status του αντίστοιχου ευρωπαϊκού και μακάρι και άλλες εταιρίες να κινηθούν με αντίστοιχο τρόπο.

Update: Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερες λεπτομέρειες από την παρουσίαση παραπέμπω στο live blog του pestaola και στο blog του nylon, που παρότι δεν μπόρεσε να κάνει live blogging όπως είχε υποσχεθεί, μάζεψε αρκετό υλικό σε video.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

έτσι ακριβώς είναι, όπως τα λέτε κ. Μέντζα, για το κέντρο καινοτομίας της Microsoft.

Μπορεί εγώ (ως μη έχων σχέση με επίσημους κύκλους και πανεπιστημιακά ιδρύματα) να εκφράζομαι ενίοτε διαφορετικά και κάπως ακραία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κριτική για _ένα_ θέμα (τη συμφωνία Κυβέρνησης και Microsoft, εν προκειμένω) δεν πρέπει να προξενεί προκατάληψη και φόρτιση για ένα _άλλο_ θέμα για τον ένα εκ των δύο εταίρων (εν προκειμένω τη Microsoft).

Κοντολογίς, όσο κι αν έχω κριτικάρει τη συμφωνία Κυβέρνησης-Microsoft δεν μπορώ να αποφύγω να επιδοκιμάσω την ίδρυση του Κέντρου Καινοτομιών που τόσο πολύ ανάγκη έχει η χώρα μας!

Μακάρι σε αυτή τη χώρα, οποιοσδήποτερ, όχι μόνο η Microsoft, να ιδρύσει κέντρα καινοτομιών και να σταματήσει τόσο την κατρακύλα της χώρας όσο και τη διαρροή εγκεφάλων στο εξωτερικό.

Γνώμη μου είναι ότι αυτό το κέντρο καινοτομιών του Bill Gates μπορεί και να αποδειχτεί χρησιμότερο και αποδοτικότερο από άλλους φορείς, που ταλαιπωρούν ενίοτε κι εσάς τους πανεπιστημιακούς με μοναδικό σκοπό το εύκολο κέρδος.

Κάποιες δικές μου προτάσεις για θέματα έρευνας, σε συνεργασία και με τις εταιρείες Professional Service Partners ΕΠΕ και ENB ΕΠΕ λέω να σας τις στείλω σε ιδιωτικό μέηλ. Στο μεταξύ, ευχαριστώ για το σύνδεσμο και... ελπίζω να απολαύσετε τα ρεμίξ του Θεοδωράκη που φτιάνω όταν χαλαρώνω από την πολλή ενασχόληση με τα Πληροφορικά!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.