29 Απρ 2008

Η κυριαρχία του social computing

Η πρόσφατη έκδοση του report της Morgan Stanley για τα Internet Trends ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι μας ξέρουμε: ότι το social computing παίζει πλέον πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Web.

Το report (που είναι διαθέσιμο είτε σαν pdf document, ή σαν slides στο slideShare) έχει διάφορα ενδιαφέροντα σημεία.

Ενα απο αυτά είναι ότι 7 από τα 10 top web sites (σύμφωνα με το ranking της Alexa) είναι social computing sites — τα YouTube, Live.com, Myspace, Facebook, Hi5, Wikipedia, και το Orkut — με τα Yahoo, Google και MSN να συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Από τα αυτά τα επτά μόνο το Myspace ήταν στη δεκάδα πριν απο τρία χρόνια!

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η μελέτη που ανακοίνωσε η Universal McCann για τις επιπτώσεις των social media στο χώρο των media. Η έρευνα, που έγινε σε 17,000 χρήστες του Internet απο 29 χώρες τον Μάρτιο 2008, καταλήγει ότι τα social media "are becoming a more important part of global media consumption for internet users than some traditional media channels."

Και όσοι νομίζουν ότι οι Η.Π.Α. κυριαρχούν στο χώρο του blogging ας προσέξουν αυτά τα στατιστικά στοιχεία: στην Κίνα 70% των χρηστών του internet γράφουν blog με αποτέλεσμα η Κίνα να έχει 42 εκατομμύρια ενεργούς bloggers έναντι μόλις 26 εκατομμύρια στις Η.Π.Α. !!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα κύριε καθηγητά.
Εξοχο το άρθρο σας για μια ακόμη φορά με πολύ χρήσιμα στοιχεία.

Αναστασία

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.